ЗАДУШЕНИ КАРТОФИ ПОД КАПАК
Необходими продукти за две порции:
500 г картофи
30 г масло (олио)
сол
пресен копър, магданоз
сирене; яйца; смес от чесън, копър и оцет - по желание
Начин на приготвяне:
Измитите картофи се обелват и нарязват на кубчета или резени и се поръсват със сол. В тенджерата под налягане се добавя мазнината и след като се сгорещи - картофите. Разбърква се добре, вода не се добавя. Затваря се капакът на тенджерата и ври 5-10 минути. Маха се от огъня и след няколко минути внимателно се отваря капака. Задушените картофи се поднасят поръсени със ситно нарязан копър или друга подправка. Можа да ги поръсите със сирене или облеете със смес от ситно нарязан пресен чесън, сол и оцет.
Реклама
Реклама