Домашен сладолед от пъпеш
Необходими продукти:
пъпеш - 1 бр. Около 1,5 кг
прясно мляко - 800 мл
сметана - 400 мл течна готварска
захар - 200 г
ванилия - 4 пак.
Начин на приготвяне:
Внимателно почистете пъпеша от кората и семките и го нарежете на парчета. Пасирайте с помощта на блендер или пасатор.
Разбъркайте млякото със захарта и при непрекъснато бъркане кипнете за 1-2 минути. Свалете от огъня и веднага смесете с пъпешовото пюре. Кипнете отново и свалете веднага от огъня. Добавете сметаната и ванилията и разбъркайте.
Оставете сместа да изстине на водна баня и приберете във фризер за 60-90 минути. Извадете охладената смес и пасирайте. Приберете отново в хладилник и изстудете за около 90 минути. Отново разбъркайте стегналата смес и приберете за 4-5 часа в хладилник.
Реклама
Реклама