Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/6931288 www.bgdnes.bg

Тарама хайвер

Необходими продукти:

хайвер - 10 с.л.
лук - 1 глава, средна
лимони - 1 бр.
хляб - средата на 3 сухи филии
олио - 1 бутилка
маслини - 3 - 4 бр.
солети - 1 пакет от най-големите
копър - количество по избор

Начин на приготвяне:

Хлябът се накисва във вода. Започнете да пукате зърната хайвер, колкото повече пукнати зърна, толкова по-добре /по възможност всичките/.
С ръка стиснете накиснатия хляб да изтече водата и добавете към хайвера, разбъркайте.
Настържете лука, разбъркайте да се получи хомогенна смес. Започнете бавно да бъркате с миксера и добавяйте олио на тънка струя.
Трябва да стане като майонеза, но с една или две идеи по-гъсто. Може да се наложи да добавите малко вода, ако хлябът е изцеден много.
Накрая добавете сок от лимона (количеството си преценете вие), разпределете на порции, украсете с маслини, копър и няколко пръчки солети.
Солетата я чупите на 3-4 части. Правите ги на сноп (вместо вилица) и гребвате от хайвера. Така се яде заедно със солетите.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама