Кавърма в тиква
Необходими съставки:
тиква - 1 бр.
свинско месо - 1 кг
лук - 5 глави
чушки - 2 бр.
гъби - 200 г
чесън - 4-5 скилидки
зехтин
сол
черен пипер
червен пипер
кимион
чубрица
магданоз
копър
Начин на приготвяне:
Тиквата се почиства и се покрива отвътре със зехтин, сол, 2 скилидки счукан чесън, чубрица и червен пипер. Оставя се настрана.
Отделно се надребнява месото и се задушава. Към него се слагат гъбите и чесънът. Сместа се поръсва с подправки.
Реклама
Налива се чаша вода и се оставя на огъня, докато течността се изпари. Така приготвената плънка се разполага в тиквата и се затваря с капачето.
Тиквата се пече на 200 градуса за 50-60 минути. Ястието се поднася с наситнени зелени подправки.
Реклама