КЮФТЕНЦА СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ
Необходими продукти:
500-600 г домашна кайма
2 глави лук
2 бр. зелени чушки
2 бр. червени чушки
250-300 г гъби
3-4 с.л. соев сос
черен пипер
2-3 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
От каймата си правим малки кюфтенца, които запържваме с малко мазнина в уок тигана. Когато те са почти готови, добавяме гъбите, нарязани на филийки, лука на полумесеци, чушките на по-едри парчета. Задушаваме до готовност, като от време на време разбъркваме, за да не залепнат. Когато зеленчуците са готови, добавяме соевия сос, черния пипер и скълцаните скилидки чесън. Оставяме 2-3 минути и махаме от огъня.
Реклама
Реклама