Черешов пай с канела
Необходими продукти:
череши - 500 г
масло - 150 г
брашно - 250 г
яйца - 1 бр.
пудра захар - 60 г
галета - 1 супена лъжица
захар - 2 супени лъжици кристална
канела - 1 чаена лъжичка
Начин на приготвяне:
Към брашното се прибавят нарязаното на парченца масло, яйцето и захарта. Замесва се тесто, което се разделя на две части.
От тях се разточват кори. Едната се разстила в намазана с масло и поръсена с брашно тавичка. Отгоре се нареждат изчистените от костилките череши, оваляни в смес от галетата, кристалната захар и канелата.
Пълнежът се покрива с втората кора, която се набожда на няколко места с вилица. Краищата на двете кори се защипват. Питата се пече в умерена фурна. Докато е още топла, се поръсва с пудра захар.
Реклама
Реклама