Свинско с карамел
Необходими продукти:
1 кг свинско месо
50 г захар
30 мл соев сос
15 мл оцет винен
1 скилидка чесън стар
Начин на приготвяне:
Изцедете месото и махнете тлъстините от него.
Нарежете го на парчета и го подредете в чиния.
Накълцайте чесъна на ситно.
Сложете го в купичка заедно с всички останали продукти.
Подправете го със солта и пипера.
Прибавете 2 супени лъжици вода и бъркайте, докато се стопи захарта.
Залейте месото със сместа и оставете да престои 3 часа.
Подредете месото върху скарата на затоплена фурна и печете около 40 минути.
Сервирайте топло върху листа от маруля.
За гарнитура пригответе ориз и соев сос.
Реклама
Реклама