Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/6882600 www.bgdnes.bg

Макарони по милански

Необходими продукти:

500 г макарони
450 г шунка
200 г лук кромид стар
450 г гъби
100 мл бульон телешки
150 г масло
50 мл доматено пюре
200 г кашкавал
1 вр. магданоз пресен
3 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

Шунката (най-добре да се използва от бут) се нарязва на ивички и се запържва в маслото. Прибавят се ситно нарязаният лук, гъбите на филийки. Пържи се до омекване на гъбите.
Добавя се разреденото доматено пюре и се допържва. Долива се бульонът и сместа се кипва. След като стане готова, се поливат предварително сварените спагети и се поръсва с настъргания кашкавал и със ситно нарязания магданоз.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама