Тиквички с домати и яйца на фурна
Необходими продукти:
4 тиквички
4 домата
1 връзка магданоз
1 връзка копър
4 скилидки чесън
100 мл зехтин
сол
3 яйца
300 г кисело мляко
250 г сирене
Начин на приготвяне:
Тиквичките (4 бр.) се нарязват на филийки по дължина, а доматите (4 бр.) - на колелца. Магданозът (1 връзка), копърът (1 връзка), чесънът (4 скилидки), зехтинът (100 мл) и солта се поставят в блендер и се пасират до получаването на гъст сос. В намаслена тавичка се подреждат ред тиквички, ред домати, парчета сирене (250 г) и сместа от зелени подправки. Това се прави до изчерпване на количествата, като е желателно да се завърши с ред тиквички. Ястието се пече в силна фурна около 40 минути, с след това се залива със смес от разбитите яйца (3 бр.) и кисело мляко (300 г). Връща се обратно във фурната за още 20 минути. Тиквичките с домати на фурна се поднасят топли, но и охладени са чудесни на вкус.