Равиоли с раци и сос „Алфредо“
Необходими продукти:
рикота - 1 кутия (250 г)
рачешко месо - 300 г
тесто за равиоли - 12 листа
черен пипер
сол
брашно - за поръсване
жълтък - 1 бр.
сос „Алфредо“ - 1 буркан (500 г)
лимонова кора
сок от лайм
куркума - 1 щипка
риган - 1 щипка
Начин на приготвяне
Разбъркваме рикотата със смляното рачешко месо, сол, пипер.
Поръсваме кухненския плот с брашно и разстиламе корите. Нарязваме на малки квадратчета всеки лист на 12. На половината слагаме по една лъжичка от сместа и намазваме крайчетата с жълтък. Затваряме с останалите 6 парченца. Притискаме краищата първо с пръсти, а после с вилица, за да се затворят хубаво. В тенджера кипваме подсолена вода и добавяме равиолите. Варим 2-3 минути, докато изплуват на повърхността.
През това време приготвяме соса. Загряваме на котлона соса, куркума, настъргана кора от половин лимон и сок от един лайм. Разбъркваме добре, изчакваме да закъкри и снемаме от котлона.
Сервираме равиолите в чиния. Заливаме със сос, поръсваме със сушени домати и риган и поднасяме