Пъстърва по гръцки
Необходими продукти:
4 бр. риба пъстърва
пипер, сол
50 г разтопено масло
сок от 2 лимона
1/2 връзка копър, магданоз, девесил
1 ч.л. горчица
1 с.л. сметана
50 мл бяло вино
Начин на приготвяне:
Пъстървите се поръсват с пипера и солта. Приготвя се марината от разтопеното масло, сока от лимоните, ситно нарязаните копър, магданоз и девесил. Слагат се и горчицата, сметаната и виното. Рибите се заливат с марината и се оставят за 1 час в хладилника. Изваждат се, всяка една се загъва в намаслено алуминиево фолио, поставят се в тава и се пекат в умерена фурна 25 минути.
Сервират се със сотирани в масло варени картофи, поръсени с магданоз, резен лимон и маслини.
Реклама
Реклама