Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/6859705 www.bgdnes.bg

Пъстърва по гръцки

Необходими продукти:

4 бр. риба пъстърва

пипер, сол

50 г разтопено масло

сок от 2 лимона

1/2 връзка копър, магданоз, девесил

1 ч.л. горчица

1 с.л. сметана

50 мл бяло вино

Начин на приготвяне:

Пъстървите се поръсват с пипера и солта. Приготвя се марината от разтопеното масло, сока от лимоните, ситно нарязаните копър, магданоз и девесил. Слагат се и горчицата, сметаната и виното. Рибите се заливат с марината и се оставят за 1 час в хладилника. Изваждат се, всяка една се загъва в намаслено алуминиево фолио, поставят се в тава и се пекат в умерена фурна 25 минути.

Сервират се със сотирани в масло варени картофи, поръсени с магданоз, резен лимон и маслини.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама