Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/6855313 www.bgdnes.bg

Кюфтета с киноа

киноа - 100 г
яйца - 1 бр.
лук - 1 глава
чубрица - 1 ч.л.
мащерка - 1/2 ч.л.
копър - 1/2 ч.л.
магданоз - 1/2 връзка (нарязан на ситно)
галета - 2 с.л.
черен пипер, сол
сирене - 50 г (натрошено)
брашно - 1 к. ч.
олио - за пържене

Сварете киноата в съотношение 1: 2 (1 ч.ч. киноа и 2 ч.ч. вода) за около 15 минути. Готова е, когато набъбне, стане прозрачна и поеме цялата вода. Оставете да изстине. През това време нарежете лука на ситно. Прибавете го към вече изстиналата киноа заедно с яйцето, сиренето, галетата и подправките (сол, черен пипер, чубрица, мащерка, копър, магданоз). Разбъркваме и оформяме кюфтенца. Овалваме в брашно и пържим в силно нагорещено олио. Готови са, когато придобият приятен златист загар и от двете страни.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама