Спагети със сметана
Необходими продукти:
спагети - 1 пакет
За соса:
готварска сметана - около 600-700 мл
наденица - 1-2 парчета
кашкавал - 150-200 грама
чесън - 3-4 скилидки (по-големи)
босилек - пресен или сух
къри - 1 к. лъжичка или на вкус
сол - на вкус
зехтин - или олио - 1-2 с.л.
Начин на приготвяне:
Приготвяме спагетите според указанието на опаковката.
Докато се варят, подготвяме лионската наденица, която нарязваме на малки парченца. Кашкавала настъргваме, а скилидките чесън нарязваме на ситно.
Загряваме мазнината, в която добавяме първо чесъна, внимаваме да не го загорим, добавяме лионската наденица. Запържваме леко и прибавяме сметаната.
След като заври, добавяме стрития босилек, кърито и солта. За финал слагаме кашкавала, бъркаме, докато се разтопи, и махаме от котлона.
Разпределяме спагетите в дълбоки чинии, а отгоре слагаме от соса.