Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/6850181 www.bgdnes.bg

Ягодово парфе

Необходими продукти:

Блат:
бисквити - 230 г
масло - 125 г меко

Парфе:
сметана - 200 мл
пудра захар - 200 мл
сметана - 200 г заквасена
желатин
ягоди - 800 г

Начин на приготвяне:
Основата е от 230 г бисквити с какао, 125 г масло (меко). Бисквитите са натрошени и смесени с маслото. Разстилате бисквитите, заравнявате и притискате леко.
Парфето е от 200 мл сметана, разбита с 200 г пудра захар. Към разбитата сметана добавяте 200 г заквасена сметана.
Пакетче желатин се приготвя по указанията на пакета и се добавя в сместа.
Разделяте я на 2 - в едната част добавяте нарязани ягоди.
Върху бисквитите изливате първо бялата част и охлаждате във фризера за около 30 минути, отгоре изливате сместа с добавените ягоди и охлаждате за още толкова.
За последния желиран слой се използват около 200 г ягоди, които стоят около 2 часа с пудра захар. Загрявате собствения им сос и в него разтваряте 1/2 пакетче желатин.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама