Бабини кюфтета В БЯЛ СОС
Необходими продукти:
свинска кайма - 500 г
ориз - 100 г
яйца - 4 бр.
кисело мляко - 1 кофичка
лук - 1 глава
брашно - 3 - 4 с.л.
черен пипер
сол
магданоз - пресен
Начин на приготвяне:
Смесваме каймата с лука и магданоза, добавяме ориза, яйцето и чубрицата и омесваме.
Овалваме кюфтетата в брашно и ги пускаме в тенджера с вряща подсолена вода. Варим до готовност.
В дълбока купа разбъркваме останалите яйца, млякото и брашното. Гребваме от бульона, в който са врели кюфтетата, и смесваме бавно, за да не се пресекат яйцата.
Връщаме соса в тенджерата при непрекъснато бъркане и оставяме да поври още 10 минути, докато се получи гъст сос.
Гарнираме със ситно нарязан магданоз.
Реклама
Реклама