Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/6843944 www.bgdnes.bg

Американски палачинки

Необходими продукти:

400 г брашно

300 мл прясно мляко

2 яйца

60 г масло

2 с.л. пудра захар

1 ч.л. бакпулвер

Начин на приготвяне:

Брашното се пресява заедно с бакпулвера в голяма купа. Отделно се разбиват яйцата, прясното мляко, пудрата захар и разтопеното масло. Сместа се добавя към брашното и тя се разбива до получаване на хомогенна смес. Загрява се тиган на умерен котлон и в него се изсипва част от палачинковата смес. При необходимост тиганът се намаслява, но ако е с незалепващо покритие, това не е необходимо. Разпределя се така, че да се получи кръг с диаметъра на тигана. Огънят се намалява и палачинката се пече 1-2 минути, докато на повърхността й се получат балончета. След това палачинката се обръща и се пече до готовност. Това се повтаря до изчерпване количеството на палачинковото тесто. Палачинките се сервират топли, като по желание се гарнират с кленов сироп, сладко, течен шоколад или мед.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама