Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/6840519 www.bgdnes.bg

ХУМУС С ПАТЛАДЖАН

патладжани - 2 бр.

нахут - 1 консерва

тахан - 4 с.л.

лимони - сок от 1 бр.

чесън - 2 пресовани скилидки

кимион - 1/4 ч.л.

магданоз - 1/4 ч.ч. нарязан на ситно

червен пипер - 1/4 ч.л.

сол - на вкус

зехтин - 4 с.л.

Разрежете патладжаните наполовина по дължина, посолете ги и ги оставете да се отцедят за 30-ина минути. Измийте и ги подсушете в готварска хартия. Застелете с готварска хартия тавичка за печене и наредете патладжаните с кората нагоре. Печете, докато не омекнат. Изгребете с лъжица вътрешността им и оставете настрани. В блендер сложете нахута, тахана, чесъна, 2 с.л. зехтин, лимоновия сок и смелете до получаване на гладка смес. Прибавете патладжана, още 2 с.л. зехтин, магданоза и отново смелете. Поръсете с кимиона и червения пипер.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама