Китайски пролетни рулца
Необходими продукти:
оризови кори - 18 броя квадратни със страна 10 см (могат да се заменят с кори за баница)
соеви кълнове - 220 г
пилешко месо - 500 грама
моркови - 2 бр. рендосани
зеле - 300 г рендосано
соев сос
сол
олио - за пържене
Начин на приготвяне:
Загрейте мазнина в тиган. Накълцайте пилешкото на възможно най-ситни парченца и го сложете да се запържи заедно с морковите и фино настърганото зеле. Най-накрая прибавете и соевите кълнове. Овкусете със соев сос и малко сол.
Напълнете с плънката оризовите кори или листите за баница и ги завийте така, че да се получи плосък правоъгълник.
Загрейте повечко мазнина в дълбок тиган и изпържете пролетните рулца.
Реклама
Реклама