ПИЛЕ С ТОПЕНО СИРЕНЕ И ГЪБИ
Необходими продукти:
8 бр. долни бутчета или друго пилешко месо за 4 порции
500 г пресни гъби или 2 буркана
300 г топено сирене за мазане
3-4 с.л. олио
черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измийте бутчетата и ги сложете в подходяща дълбока тава. Към тях прибавете и гъбите, нарязани на филийки. Поръсете с олиото, черния пипер и малко сол и разбъркайте. Залейте ястието с топла вода да покрие бутчетата, завийте с фолио и сложете да се пече в загрята на 200 градуса фурна. След 30 минути извадете тавата от фурната и махнете фолиото. В купа сложете топеното сирене и разбивайте, като добавяте горещ бульон от ястието да се получи гладка каша като боза. Изсипете в тавата и върнете ястието във фурната. Печете още 20 минути.
Реклама
Реклама