Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/6829327 www.bgdnes.bg

ЗАПЕЧЕН ЗРЯЛ ФАСУЛ

Необходими продукти:

300 г боб

5-6 стръка пресен лук

10 с.л. олио

2 с.л. ориз

1 с.л. червен пипер

1 връзка магданоз

3-4 домата

1 връзка джоджен

1 чушка по желание, сол

Начин на приготвяне:

Сварете фасула, като внимавате зърната да се запазят цели. Задушете ситно нарязания лук в олиото и малко вода, в която е врял фасулът. Като остане на мазнина, прибавете ориза, разбъркайте го няколко пъти, дръпнете от огъня, сложете червения пипер, разбъркайте отново и прибавете фасула и 2 чаши от водата, в която е варен. Изсипете в тавичка, прибавете половината от нарязаните магданоз и джоджен и чушка. След това покрийте с кръгове обелени домати, поръсете с останалите магданоз и джоджен и боднете няколко люти чушчици в гозбата. Запечете във фурната, докато оризът стане готов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама