ЗАПЕЧЕН ЗРЯЛ ФАСУЛ
Необходими продукти:
300 г боб
5-6 стръка пресен лук
10 с.л. олио
2 с.л. ориз
1 с.л. червен пипер
1 връзка магданоз
3-4 домата
1 връзка джоджен
1 чушка по желание, сол
Начин на приготвяне:
Сварете фасула, като внимавате зърната да се запазят цели. Задушете ситно нарязания лук в олиото и малко вода, в която е врял фасулът. Като остане на мазнина, прибавете ориза, разбъркайте го няколко пъти, дръпнете от огъня, сложете червения пипер, разбъркайте отново и прибавете фасула и 2 чаши от водата, в която е варен. Изсипете в тавичка, прибавете половината от нарязаните магданоз и джоджен и чушка. След това покрийте с кръгове обелени домати, поръсете с останалите магданоз и джоджен и боднете няколко люти чушчици в гозбата. Запечете във фурната, докато оризът стане готов.