Милинки със сирене
1 кг брашно
600 мл хладка вода
40 г мая
1 с.л. сол
250-300 г сирене
2-3 с.л. кисело мляко
2-3 яйца
3 с.л. брашно
125 г масло
Начин на приготвяне:
Замесва се тесто от продуктите и се оставя да втаса около половин час. Сиренето се натрошава, добавят се яйцата, киселото мляко и брашното, разбърква се добре. Втасалото тесто се разточва на 2-3 кори с дебелина около 1 см. Намазват се обилно с разтопено масло и отгоре се разстила плънката. Навиват се на руло и се нарязват на парчета с ширина около 3-4 см. Подреждат се в обилно намазана с масло тава изправени и на малко разстояние между тях. Оставят се да втасат и след това се намазват обилно с масло и разбито яйце. Пекат се в предварително загрята умерена фурна.
Реклама
Реклама