Дробчета с топено сирене
Необходими продукти:
500 г пилешки дробчета
6-7 глави лук
5-6 бр. моркови
100 г топено сирене
1/2 ч.ч. бяло вино
вегета на вкус
Начин на приготвяне:
Дробчетата се измиват и кипват, колкото да им излезе кръвта. Водата се хвърля, а дробчетата се измиват и слагат в тавичка. Лукът, нарязан на ситно, и морковите, нарязани на кубчета, се задушават в малко олио и вода. Когато омекнат, се добавя нарязаното топено сирене и виното за около 5 мин. Това се изсипва в тавичката при дробчетата, поръсва се с вегета и 1/2 ч.ч. вода. Тавичката се покрива с капак или фолио и се пече на 180-200 градуса за 30 минути.
Реклама
Реклама