Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/6820509 www.bgdnes.bg

Зарган на скара

Необходими продукти:

10-12 бр. риби зарган (около 1-1,5 кг )

2 бр. лимони

125 мл студенопресован зехтин

2-3 скилидки чесън

2-3 ч.л. сол

2-3 ч.л. черен пипер

1-2 стръка пресен магданоз

Начин на приготвяне:

Отделят се няколко кръгчета от единия лимон. Останалата част се разрязва на четвъртинки. Зарганът се почиства, измива се добре. Натърква се отвътре и отвън с четвъртинките лимон.

Сокът на другия лимон се изстисква, смесва се със зехтина, пресованите скилидки чесън, солта и черния пипер. Рибата се потапя в сместа за около 15 минути, след което се слага на гореща скара и се пече около 15 минути, като се обръща често и при всяко обръщане се маже с лимоново-зехтиновата смес.

Разпределят се по 5-6 рибки в чиния и се украсяват с отделените лимонови резенчета и магданоз.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама