Пилешки сърца в тиган
Необходими съставки:
пилешки сърца - 500 г
краве масло - 3 супени лъжици
дафинов лист - 2 броя
червен пипер - 1 чаена лъжица
черен пипер - 1/2 чаена лъжица
Начин на приготвяне:
Измивате добре пилешките сърца и ги варите заедно с дафиновия лист и 1/2 чаена лъжица сол около 30 минути, след което ги отцеждате добре.
В сгорещеното масло изсипвате отцедените пилешки сърца и ги задушавате за десетина минути. Накрая добавяте червения и черния пипер и задушавате за още около минута, като разбърквате добре, за да могат всички сърчица да се овкусят добре. Важно е да не пържите дълго сърцата, след като добавите червения пипер, тъй като той бързо прегаря и придава нежелан горчив вкус.
Реклама
Реклама