Панирани пилешки руладини
Необходими продукти:
пилешко месо - 4 броя пилешки гърди
гъби - 200 г
червени чушки - 1 брой
бекон - 200 г
кашкавал - 120 г
кисели краставички - 2 броя
галета
черен пипер
сол
чубрица
Начин на приготвяне:
Пилешките гърди се начукват старателно под фолио, за да не се разкъсат. Овкусяват се с подправките и се оставят настрана.
В сгорещена мазнина се задушават гъбите и се овкусяват със сол и черен пипер. Кашкавалът, чушката, беконът и киселите краставички се нарязват на дълги тънки ивици.
В средата на всяко парче пилешко се подреждат парче кашкавал, кисели краставички, чушка, бекон и малко от запържените гъби. Навиват се на руло и се затварят с клечки за зъби.
Така приготвените пилешки руладини се овалват в галета и се запържват от всички страни до златисто. Поднасят се с ленти от чушки, краставички и кашкавал.