Вкусна агнешка дроб сарма
Необходими продукти:
500 г агнешки комплект
250 г гъби
2 глави лук
1 морков
450 г ориз
1 ч.л. босилек
1 ч.л. джоджен
1 с.л. универсална подправка
4 яйца
450 г кисело мляко
Начин на приготвяне:
Измива се агнешкият комплект и се слага да се вари в посолена вода.
В подходящ съд се запържват лукът, морковът и гъбите, нарязани на ситно.
След като се свари агнешкият комплект, се нарязва на кубчета.
Почистват се и нарязват зеленчуците и се запържват заедно с месото.
Добавя се и оризът и се залива с бульона.
Като набъбне оризът, се добавят подправките и се слага в тава да се запече.
През това време от яйцата и киселото мляко се прави заливка, след като изври водата се залива дроб сармата и се връща във фурната да се запече.
Реклама
Реклама