Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/6780663 www.bgdnes.bg

Вкусна агнешка дроб сарма

Необходими продукти:

500 г агнешки комплект

250 г гъби

2 глави лук

1 морков

450 г ориз

1 ч.л. босилек

1 ч.л. джоджен

1 с.л. универсална подправка

4 яйца

450 г кисело мляко

Начин на приготвяне:

Измива се агнешкият комплект и се слага да се вари в посолена вода.

В подходящ съд се запържват лукът, морковът и гъбите, нарязани на ситно.

След като се свари агнешкият комплект, се нарязва на кубчета.

Почистват се и нарязват зеленчуците и се запържват заедно с месото.

Добавя се и оризът и се залива с бульона.

Като набъбне оризът, се добавят подправките и се слага в тава да се запече.

През това време от яйцата и киселото мляко се прави заливка, след като изври водата се залива дроб сармата и се връща във фурната да се запече.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама