Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/6777518 www.bgdnes.bg

Картофено пюре с тиква

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

1 кг картофи
300-400 г тиква
сол
3-4 с. л. краве масло
2 с. л. заквасена сметана
1-2 скилидки чесън
зелен лук

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Картофите и тиквата се обелват, нарязват на кубчета и се сваряват в подсолена вода. Отцеждат се и отново се връщат в тенджерата. Оставят се за 1-2 минути, за да се подсушат на тих огън. Намачкват се с преса, прибавят се маслото, сметаната и пресованият чесън. Сместа се разбива до пухкаво пюре. По желание се украсява с нарязан зелен лук.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама