Картофи със сирене и пръжки
Необходими продукти:
800 г картофи
160 г брашно
1 яйце
200 г сирене
сол на вкус
200 г пръжки, сланина или свинска мас
Начин на приготвяне:
Обелете картофите, измийте ги и ги рендосайте. Смесете ги с брашното, яйцето и сол на вкус и размесете добре. Оформете малки топчета и ги пуснете да врят в кипяща вода за 5-7 минути.
Отцедете картофените късчета през гевгир или тензух така, че да са абсолютно сухи, и ги разпределете в порции. Отгоре натрошете сиренето на едри бучки.
Сгорещете свинската мас или пръжките в тиган и ги изсипете върху картофите със сирене. Ястието е страхотно за ледените зимни дни.
Реклама
Реклама