Равиоли с кайма от диво прасе
Необходими продукти:
За пълнежа:
кайма от глиган - 250 г
чесън - 1 скилидка
яйца - 1 бр
черен пипер
За тестото:
яйца - 1 бр
брашно - 1/2 кг
прясно мляко - 2 с.л.
вода - 1 ч.ч.
сол - 1 щипка
За гарниране:
масло и/или сметана
Начин на приготвяне:
Каймата се размесва с едно яйце, счукана скилидка чесън и черен пипер.
Брашното се пресява в купа и в средата му се оформя кладенче. Чукват се яйцата и се размесват с брашното. Омесва се твърдо тесто и се оставя да престои около 20 минути покрито с фолио. Втасалото тесто се разточва през по-широк отвор на машинка за паста, след което се изтънява. Разрязва се на 2 равни по дължина ленти. Върху едната лента на равни разстояния се разстила с чаена лъжичка от месната плънка. Отгоре се покриват с другата лента тесто. Равиолите се оформят, като тестото около розичките се притиска. След това се изрязват с къдрав нож.
Готовите равиоли се набрашняват и се варят 2-3 минути в кипнала подсолена вода. Щом изплуват, се изваждат от водата.