Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/6766075 www.bgdnes.bg

Филе от риба на тиган с масло и билки

Необходими продукти

2 рибни филета (сьомга, лаврак, ципура или друга мазна риба)

сол и прясно смлян черен пипер

3 с.л. гроздово или рапично олио

2 с.л. безсолно масло

2 стръка прясна мащерка

пресен магданоз, ситно нарязан

лимонови резени

Начин на приготвяне:

Подсушете рибните филета с кухненска хартия и ги подправете със сол и черен пипер от двете страни.

Загрейте голям тиган с незалепващо покритие на силен огън и добавете олиото. Поставете филетата в тигана с кожата надолу. Ако рибата е без кожа, притиснете внимателно с шпатула около 20 секунди. Намалете силата на котлона и пържете филетата около 2-3 минути, докато се карамелизират и станат златисти по края. Внимателно ги обърнете с помощта на шпатула и добавете маслото и мащерката. Леко наклонете тигана на всички страни, за да се разпределят равномерно. Използвайте лъжица, за да поливате рибните филета с разтопеното билково масло, докато се пържат от другата страна за около 1-2 минути или повече в зависимост от дебелината.

Поднесете ги топли, гарнирани с резени лимон и поръсени с пресен магданоз.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама