ПАЛАЧИНКОВА ТОРТА С ГЪБИ
Необходими продукти:
8 бр. палачинки
200 г кашкавал
250 г пресни гъби
60 г масло
2 с.л. (20 г) брашно
1 ч.ч. (200 мл) прясно мляко
1 бр. яйце
сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Почистените и нарязани гъби се задушават в 30 г от маслото около 10 минути (до омекване) и се наръсват със сол и черен пипер. Палачинките се нареждат в намазана с мазнина и наръсена с галета тортена форма, като през една се покриват със задушените гъби и с настъргания на едро ренде кашкавал. Заливат се със сос, приготвен от маслото, брашното, млякото, жълтъка на яйцето и сол на вкус и се пекат в силно загрята фурна до зачервяване на заливката. Тортата се поднася топла със салата по избор.
Реклама
Реклама