Салата от пиле с ананас
ананас - 1 бр.
пилешки гърди - 300 г
лук - 1 глава
босилек - 6-7
боб - 400 г салатен зрял (консервиран)
царевица - 300 г (консервирана)
домати - 2 бр.
чесън - 1 скилидка
бульон - 100 мл пилешки
маруля - 6 листа
зехтин - 2 с.л.
лимонов сок - 2 с.л.
горчица - 2 с.л.
черен пипер - 1/2 ч.л.
сол - 1 ч.л.
Начин на приготвяне:
Пилешките гърди се поръсват със сол и черен пипер, запържват се и се нарязват на ивички. Добавят се ананасът и доматът, нарязани на кубчета, отцедените боб и царевица и нарязаният на кръгчета лук. Всичко се разбърква добре и се изсипва в купа, в която са наредени листата салата. От бульона, лимоновия сок, горчицата и начукания чесън се приготвя дресинг, с който се залива салатата. Отгоре се поръсва с нарязаните на едро листа босилек.
Реклама
Реклама