Джуркан спанак
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
спанак - 500 г
масло - 80 г
лук - 1 глава
чесън - 4 скилидки
сирене - 150 - 200 г бяло
бульон - 1/2 кубче зеленчуков
яйца - 1 - 2 броя
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Загрейте маслото в дълбок тиган и запържете скълцаните лук и чесън. Отделно попарете почистения спанак, отцедете го, нарежете и добавете към лука и чесъна на котлона. Оставете всичко да се готви за около 10 минути, като разбърквате периодично. После добавете натрошеното сирене, а след 1-2 минути - и яйцата. Отново разбъркайте за няколко минути и снемете от огъня. Овкусете джуркания спанак със сол и черен пипер по ваш вкус.
Реклама
Реклама