Пилешки гърди Каджун с лингуини
Необходими съставки:
пилешки гърди - 2 бр.
чесън на прах - 1 ч.л.
лук на прах - 1 ч.л.
кайенски пипер - 3/4 ч.л.
пушен червен пипер - 1 ч.л.
мащерка - 1 ч.л. суха
риган - 1 ч.л. сух
сол - 1/2 ч.л.
бял пипер - 1 ч.л.
зехтин - 2 с.л.
масло - 40-50 г
Начин на приготвяне:
Фурната се загрява на 160 градуса.
В купа се смесват всички билки и сухи подправки. Разбъркват се, за да се смесят много добре, и се изсипват в плоска чиния.
Пилешките гърди се почистват от жилките. Поставят се в купа и се заливат със струйка зехтин. Обръщат се с ръка, за да се овалят много хубаво в зехтина. Изваждат се и се потопяват в сухите подправки, като се натискат, за да прилепнат добре.
Поставят се в тиган със зехтин и бучката масло. Запържват се за около 2 мин. на страна. Заедно с тигана (ако не разрешава видът на тигана, се прехвърлят в тавичка за печене) се поставят в сгорещената фурна на 160 градуса и се запичат за около 18-20 мин.
Пастата се сварява според указанието. Изцежда се и се залива със струйка зехтин. Разбърква се.
Горещите пилешки гърди, извадени от фурната, се оставят за 10 мин. да отпочинат, поставя се цяло парче върху лингуините, сервира се веднага.
Пилешките гърди с тези ароматни, пикантни подправки може и да се приготвят на барбекю.