Оризови бухтички с рикота
Необходими продукти:
оризово брашно - 4 с.л.
яйца - 2 бр.
рикота - 1 кофичка (250 г)
кисело мляко - 100 г
сода - 1 к.л.
сол
масло - 100 г
Начин на приготвяне:
Брашното можете да си приготвите от кафяв ориз, ако разполагате с мощен блендер. Ако ли не, в големите търговски вериги се продава бяло и пухкаво оризово брашно.
Разбивате яйцата, към тях добавяте киселото мляко и содата, потушена в него, следват рикотата и разтопеното предварително масло.
Загрявате тефлонов тиган, подмазан с масло. С лъжица загребвате от лепкавото тесто и разстилате върху тигана.
Печете от двете страни на умерен огън.
Реклама
Реклама