Бухти
Необходими продукти:
2 яйца
3 с.л. захар
5-6 с.л. олио
1 ч.ч. кисело мляко
10 г бакпулвер
2 ч.ч. брашно
200-300 г сирене
Начин на приготвяне:
Яйцата и захарта се разбиват с миксер. Добавят се олиото, киселото мляко, бакпулверът, като се продължава разбиването с миксер. Накрая се слага брашното. Когато тестото добие необходимата гъстота, се добавя и натрошеното сирене. Бухтите се пържат в дълбока тенджера, в много олио, като с помощта на 2 чаени лъжички се оформят топчета с големина, колкото орех. Когато са готови от едната страна, бухтите сами се обръщат от другата. Котлонът не бива да е много силен, за да не останат сурови отвътре.
Реклама
Реклама