ПЕЧЕНА ТИКВА С КРЕМА СИРЕНЕ
Необходими продукти:
2 ч.ч. печена тиква
250 г (2 пакетчета) крема сирене
2 с.л. мед
2 с.л. меко масло
1-2 ванилии
1/2 ч.л. канела
1/4 ч.л. джинджифил
щипка карамфил
орехи и канела за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Смесете всички продукти в подходяща купа и разбийте с пасатор.
2. Сервирайте в подходящи чаши, поръсете с канела и орехи и оставете крема в хладилник за 2 часа, за да стегне.
Вместо с орехи може да поръсите с настърган шоколад, сусам, кокосови стърготини или да украсите с разбита сметана. Мерителната чаша е 250 мл. Посочените продукти са за 4 порции.
Реклама
Реклама