Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/6743278 www.bgdnes.bg

Морковена торта

Необходими продукти:

4 яйца

1 чаша олио

2 чаши захар

2 чаени лъжички ванилов екстракт + 1 лъжичка

2 чаши брашно

2 чаени лъжички сода за хляб

2 чаени лъжички бакпулвер

1/2 чаена лъжичка сол

2 супени лъжички канела

3 чаши настъргани моркови

1 чаша счукани орехи + 1 чаша

1/2 чаша масло, размекнато

4 пакета крема сирене

4 чаши пудра захар

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Намазнете тавичка за печене.

В голяма купа разбийте яйцата, олиото, захарта и 2 супени лъжици ванилия. Смесете отделно брашното, бакпулвера, солта и канелата. Разбъркайте сухите съставки с морковите. Добавете и орехите. Изсипете сместа в тавата.

Печете в загрята фурна за около 40-50 минути или докато клечката за зъби остане суха. Охладете на стайна температура за около 10 минути, после върху решетка до пълното изстиване.

За глазурата:

В средно голяма купа смесете маслото, крема сиренето, пудра захарта и останалата 1 лъжичка ванилия. Разбийте с миксер, докато сместа стане пухкава и кремообразна. Добавете другата чаша орехи и разбъркайте с лъжица. Намажете получения блат за тортата с глазурата.

Оставете в хладилник за през нощта и сервирайте тортата охладена и стегната.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама