Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/6735795 www.bgdnes.bg

Леща със свинско

Необходими продукти:

500 г свински гърди

1/3 чаша олио

2-3 скилидки чесън

1 и 1/2 чаши леща

1 глава лук, нарязана

1 морков, нарязан

щипка чубрица

щипка сол

оцет на вкус

Начин на приготвяне:

Месото се нарязва на малки парчета и се запържва в сгорещено олио. Добавете чесъна и разбъркайте, за да се смесят ароматите. В тенджера сварете лещата. Към нея добавете и моркова, за да омекне. След като я отцедите, я подсолете добре. Изсипете лещата и моркова при месото и чесъна. Налейте 2-3 чаши вода в тигана и изчакайте да започне да къкри. Подправете с оцет и чубрица. Сервирайте, докато е горещо.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама