Леща със свинско
Необходими продукти:
500 г свински гърди
1/3 чаша олио
2-3 скилидки чесън
1 и 1/2 чаши леща
1 глава лук, нарязана
1 морков, нарязан
щипка чубрица
щипка сол
оцет на вкус
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на малки парчета и се запържва в сгорещено олио. Добавете чесъна и разбъркайте, за да се смесят ароматите. В тенджера сварете лещата. Към нея добавете и моркова, за да омекне. След като я отцедите, я подсолете добре. Изсипете лещата и моркова при месото и чесъна. Налейте 2-3 чаши вода в тигана и изчакайте да започне да къкри. Подправете с оцет и чубрица. Сервирайте, докато е горещо.
Реклама
Реклама