Талиатели с пиле и зеленчуци
Необходими продукти:
талиатели - 1 пакет (250 г)
За соса:
пилешко месо - 250 г
течна сметана - 300 мл
чушки - 3 зелени
моркови - 3 - 4 бр.
чесън - 3 - 4 скилидки
горчица - 2 с. л.
пармезан
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
В дълбок съд сваряваме пастата според указанията, отцеждаме от водата и изплакваме със студена вода.
Нарязваме чесъна на ситно, пилешкото месо на дребни парчета, чушките и морковите на ленти. Запържваме чесъна, след което добавяме месото. Слагаме чушките и морковите. Така готвим към 10 минути. Добавяме 2 лъжици горчица, сметаната, настърган пармезан по желание. Посоляваме и подправяме с черен пипер.
Оставяме още 10 минути. В дълбока чиния слагаме талиатели, заливаме със сос. Украсяваме с пармезан на ленти и черен пипер.
Реклама
Реклама