БИСКВИТЕНА ТОРТА С ТИКВА
Необходими продукти:
400 г бисквити за торта
600-700 г печена тиква, подсладена
400 г заквасена сметана
200 мл течна сладкарска сметана
4-5 с.л. пудра захар
200 г течен шоколад
250 мл. топло нес кафе, подсладено
2 щипки канела
Начин на приготвяне:
Приготвя се кремът, като се разбива сладкарската сметана и към нея се прибавят заквасената сметана и пудрата захар. В тортена форма се нареждат ред бисквити, потопени в кафето, към което е прибавена канелата. Намазва се с 1/3 от крема, полива се с шоколада и се разстила 1/2 от тиквата (намачкана с вилица на пюре). Следват пак бисквити, крем, шоколад и тиква. Завършва се с бисквити и крем. Оставете я в хладилника поне за час.
Реклама
Реклама