Пъстърва на фурна
Необходими продукти:
пъстърва - 2 бр. изчистени
лимони - 1 бр. сок
бяло вино - 125 мл
риган - 1 с.л. сух
черен пипер
магданоз - 1/2 връзка нарязан
олио
сол
Начин на приготвяне:
Предварително почистените риби се поставят в подходящ съд, посоляват се и се поливат с лимонов сок. Съдът се покрива и се оставят в маринатата поне 1 нощ.
Рибите се подреждат в предварително намазнена тава. Овкусяват се с риган и черен пипер, покриват се с алуминиево фолио и се пекат около 20 минути в предварително загрята на 200 г фурна. Фолиото се отстранява и рибите се запичат още 5 минути само на горно печене или на грил.
Пъстървата се поднася със салата по избор, поръсена обилно с магданоз.
Реклама
Реклама