ТОРТА С АВОКАДО
Необходими продукти:
За основата:
120 г ореха
50 г кокосово брашно
150 г фурми без костилки
2 с.л. кокосово масло
1ч.л. какао
настъргана кора от 1 лайм
За крема:
600 г почистено авокадо
150 г кокосово масло
100 мл сок от лайм
настъргана кора от 1 лайм
150 г мед
Начин на приготвяне:
Форма за торта с диаметър 20 см се застила с хартия за печене. Продуктите за основата се смилат добре в чопър. Полученото тесто се разпределя на дъното на тортената форма и се заглажда с лъжица. Оставя се в хладилник. Авокадото се пасира. Към него се добавят останалите продукти за крема и се разбива до хомогенизиране. Получената смес се изсипва върху блата и се заглажда. Тортата се оставя в хладилник за няколко часа. Преди сервиране може да се поръси с декорация по ваш вкус.
Реклама
Реклама