Картофено руло
Необходими продукти:
1 кг картофи
2 сурови яйца
2 стръка пресен лук
2 сварени яйца
50 г меко масло
100 г настърган кашкавал
100 г сирене, нарязано на малки кубчета
1 щипка розмарин
1 с.л. нарязани листа босилек
сол на вкус
черен пипер на вкус
2 сварени моркова
2-3 кисели краставички
4-6 големи правоъгълни парчета бекон
Начин на приготвяне:
Картофите се обелват и се сваряват. Оставят се да изстинат и се настъргват на ренде. Объркват се със суровите яйца, нарязания лук, маслото, кашкавала, розмарина, босилека, солта и пипера.
Морковите и краставиците се нарязват на дълги ленти. Сварените яйца се нарязват на половинки. Правоъгълно парче найлон се намокря с вода и върху него се подреждат лентите бекон. Върху бекона се слага картофеното тесто на пласт 1 см. Върху картофите се разпределят лентичките моркови, краставици, сиренето и яйцата. С помощта на найлона се завива руло. Намазва се с мазнина и се слага да се пече на 180 градуса за около 40 мин. или докато се зачерви добре.