Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/6657513 www.bgdnes.bg

Картофено руло

Необходими продукти:

1 кг картофи

2 сурови яйца

2 стръка пресен лук

2 сварени яйца

50 г меко масло

100 г настърган кашкавал

100 г сирене, нарязано на малки кубчета

1 щипка розмарин

1 с.л. нарязани листа босилек

сол на вкус

черен пипер на вкус

2 сварени моркова

2-3 кисели краставички

4-6 големи правоъгълни парчета бекон

Начин на приготвяне:

Картофите се обелват и се сваряват. Оставят се да изстинат и се настъргват на ренде. Объркват се със суровите яйца, нарязания лук, маслото, кашкавала, розмарина, босилека, солта и пипера.

Морковите и краставиците се нарязват на дълги ленти. Сварените яйца се нарязват на половинки. Правоъгълно парче найлон се намокря с вода и върху него се подреждат лентите бекон. Върху бекона се слага картофеното тесто на пласт 1 см. Върху картофите се разпределят лентичките моркови, краставици, сиренето и яйцата. С помощта на найлона се завива руло. Намазва се с мазнина и се слага да се пече на 180 градуса за около 40 мин. или докато се зачерви добре.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама