Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/6643718 www.bgdnes.bg

Попска яхния

600 г свинско месо
100 мл олио
30 г краве масло
1 глава кромид лук
2 с.л. доматено пюре
1/2 ч.л. червен пипер
1 с.л. брашно
600 г арпаджик
3-4 скилидки чесън
2-3 домата
50 мл червено вино
чубрица, сол
4-5 зърна черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Нарязаното на парчета месо се запържва до побеляване. Прибавя се накълцаният на дребно лук и се задушава. Слагат се доматеното пюре и брашното, а след минутка - червеният пипер. Залива се с гореща вода и половината вино. Посолява се, прибавя се черният пипер, а след 10-ина минути - и предварително задушеният арпаджик заедно с нарязаните домати и чесъна. Поръсва се с чубрицата и се долива останалото вино. Оставя се да къкри в плътно затворен съд до пълното омекване на месото.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама