Щрудел с ябълки и грис
Необходими продукти:
1 ч.ч. грис
1 ч.ч. брашно
1 и 1/2 ч.ч. захар
1 кг настъргани ябълки
1 ч.ч. смлени орехи
125 г масло
10 г бакпулвер
2 ч.л. канела
Начин на приготвяне:
Смесват се сухите съставки - брашно, грис, бакпулвер, 1 ч.ч. от захарта, другата 1/2 ч.ч. се смесва с настърганите на едро ренде и изцедени ябълки, орехи и канела. В намаслена или покрита с хартия за печене тава с диаметър 26 см се редуват суха смес с тази с настърганите ябълки, като се започва със сухата смес и се завършва с тази с ябълките. Най-отгоре се излива разтопеното масло. Пече се на 160 градуса до готовност.
Реклама
Реклама