Гевреци със сусам
Необходими продукти:
300 г брашно
1/2 ч. л. суха мая
1 ч. л. сол
180 мл топла вода
за намазване:
2 с. л. меласа
1 с. л. вода
сусам
Начин на приготвяне:
В купа се смесват брашното, солта и маята, след което се разбъркват. Налива се водата и се замесва меко тесто. Оставя се да втаса в купа, като се покрива с фолио. После се нарязва на 12 парчета. Оформят се като фитили и се сплитат по два. Завиват се в кръг, така че да се оформят гевреци. Поставят се в тава с пергаментова хартия. Водата и меласата се разбъркват и със сместа се намазват гевреците. Поръсват се със сусам. Оставят се да починат за 20 минути. Пекат се за 20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Реклама
Реклама