Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/6613846 www.bgdnes.bg

Тиквеник

Необходими продукти:

500 г кори за баница
50 мл олио
1,5 кг тиква
200 г захар
50 г орехови ядки
1 ч. л. смляна канела
100 г галета
50 г пудра захар

Начин на приготвяне:

Тиквата се обелва, настъргва се и леко се задушава. Прибавят се счуканите орехови ядки, галетата, канелата и захарта. Всичко се разбърква много добре. Слагат се по 2-3 кори една върху друга, като всяка се напръсква с олио. Отгоре се поръсват с тиквената плънка. След като се загъват малко краищата им, корите се навиват на рула. Нареждат се в намазана с мазнина тава. Тиквеникът се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама