ПОСТЕН ГЮВЕЧ
400 г картофи
1 зелена чушка
1 патладжан
1 домат
1 глава лук
1 ч.ч. вода
олио
черен пипер
сол
магданоз
Патладжанът се измива и нарязва на кубчета. Посолява се и се оставя да пусне горчивия си сок. След около 15 минути нарязаният патладжан се изплаква и отцежда. Лукът се нарязва на ситни кубчета и се запържва в малко олио в дълбок тиган. Щом се позлати, към него се добавя нарязаният патладжан, а също и почистената и нарязана на кубчета зелена чушка. Щом зеленчуците омекнат, се добавят подправките, обеленият и нарязан на кубчета домат и обелените и нарязани на средни по големина кубчета картофи. Всичко се разбърква старателно и се поставя в тава. Залива се с вода и се пече около час във фурната. Сервира се поръсен със ситно нарязан магданоз.
Реклама
Реклама