Крем карамел в тава
Необходими продукти:
6 яйца
800 мл прясно мляко
1 ч.ч. захар
1 пакетче ванилия
2-3 с.л. захар за карамелизиране
Начин на приготвяне:
Разбъркайте яйцата, захарта и ванилията. Използвайте по-дълбока чиния, за да ви е по-удобно за разбъркване. След като захарта се разтопи, прибавете прясното мляко и разбъркайте добре. За да е по-вкусен и ароматен, карамелизирайте крем карамела. Сложете тавата на котлона. В центъра й сложете 2 с.л. захар и изчакайте да се разтопи. Щом захарта се разтопи и леко почервенее, махнете тавата от котлона и с въртеливи движения, разлейте по цялото дъно карамелизираната захар. Изсипете сместа в тавата и сложете във фурната на 150 градуса за 40-45 минути. За да стане гладък, крем карамелът трябва да се пече на много бавен огън, иначе може да стане на шупли. След като извадите тавата от фурната, изчакайте да изстине и поднесете.